fejlec

NTP-INNOV-21-0004 – Hókirálynő – mese hét képben

Összefoglaló

A Móra Ferenc Iskoláért és Diákjaiért Alapítvány vissza nem térítendő támogatásban részesült „Az innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítása” pályázati konstrukció keretén belül. A támogatott program azonosító száma NTP-INNOV-21-0004, a támogatás mértéke 1.611.000 Ft.

 

A Móra Ferenc Általános Iskolában 2021 novembere óta megvalósuló, „Hókirálynő – mese hét képben” címet viselő tehetségműhely céljaként az tűzték ki a szakmai megvalósítók, hogy a gyermekeket a mesék világán keresztül vonják be a nem hagyományos tanulási formákba, kialakítva bennük a színházba járás igényét, miközben megvalósul a színházszeretővé, színházértővé nevelés, a különböző társadalmi háttérrel rendelkező gyermekek integrációja.

A tehetségműhely foglalkozásain résztvevő 12 tanuló Andersen: Hókirálynő c. meséjét dolgozta fel, a színházi alkotófolyamat összetevőinek megismerésével. A foglalkozások során a tehetségígéretek Csombor Teréz színművész és Tomek Mária pedagógus vezetésével a kiválasztott meséhez szöveg- és forgatókönyvet írtak, jelmez-, díszletelemeket készítettek, valamint elkészítették a bemutatásra kerülő szereplőábrázolásokat és mesét.

A program során ellátogattak a Petőfi Irodalmi Múzeumba, ahol a Márciusi Ifjak nyomában tettek egy vezetéses sétát sok érdekes és hasznos információval. Bepillanthattak Ady Endre Veres Pálné utcai lakásásába. A budapesti Kolibri Gyermek és Ifjúsági Színház János vitéz című kevert technikájú előadást tekintették meg. A Ciróka Bábszínházban kulisszajárás során ismerkedtek meg a bábozás rejtelmeivel.

A Kecskeméti Vadaskertben jó hangulatú koncerten vett részt a csoport, Gödény Anikó és Garas Norman közreműködésével. Norman pörgős nyelve és Anikó csilingelő hangja nagyszerű párosításként csendült fel a sokféle zenei igényt kielégítő produkcióban.

A tehetségműhely 2022 júniusában kiállítással és előadással zárult, ahol a létrejött szereplőábrázolást és mesefeldolgozást láthattak a nézők.

 

Megjelent cikkek:

 

Youtube videó:

Aki lemaradt a bemutatóról, most meg tudja nézni színjátszósaink meseadaptációját, amit az NTP-INNOV-21-0004 pályázati azonosítójú Hókirálynő – mese hét képben elnevezésű tehetségműhelyben hoztak létre Tomek Mária tanárnő vezetésével.

Youtube elérhetőség: LINK!

 

Galéria: 

[Feltöltés alatt – 2022.09.09.]

 


NFU ESZA Széchenyi Terv európai iskolagyümölcs-program

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája

Cím: 6000 Kecskemét, Forradalom u. 1.

Telefonszám: 76/488-762

E-mail: moraisk@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András