fejlec

Clipboard01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WELCOME TO GREAT BRITAIN

 

2015.10.14.-2015.10.16. között került megrendezésre az idegen nyelvi témahét, mely során, lehetőséget kívántunk teremteni arra, hogy a nyelvtanulás mellett tanulóink megismerjék Nagy-Britannia természetföldrajzát, történelmének egy-egy fontos eseményét, irodalmát, kulturális sokszínűségét, életmódját, hagyományait. Célunk volt a különböző kultúrák iránti nyitottság, elfogadás és megértés erősítése.

A témát kilenc tanulócsoport (2.a-6.b) három napon keresztül a projektpedagógia alkalmazásával, változatos tevékenységtípusok és sokszínű módszertani eszközök segítségével dolgozta fel. Ennek következtében intenzívebbé és eredményesebbé vált a tényszerű ismeretek elsajátítása.

A különféle típusú szövegek megértése, felhasználása, információk keresése, összegyűjtése és feldolgozása során fejlődött a szóbeli és írásbeli kommunikációs készségük.

A témahét során növekedett a tanulók motiváltsága, önbizalma, magabiztossága, fejlődött az önálló ismeretszerzés képessége. A témahét megnyitójára “Micimackót” hívtuk vendégül, aki vidámságával megadta az alaphangulatot és a gyerekek nagy lelkesedéssel láttak neki a munkának!

 

Főbb tevékenységek:

 

 

Úgy érzem, hogy diákjaink ismeretei Nagy-Britanniáról jelentősen gyarapodtak, készségeik fejlődtek, attitűdjeik pozitív irányban változtak.

 

Kovács Gabriella

 

Menük

Pályázatok


NFU ESZA Széchenyi Terv európai iskolagyümölcs-program

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája

Cím: 6000 Kecskemét, Forradalom u. 1.

Telefonszám: 76/488-762 Tel. és fax: 76/508-309

E-mail: moraisk@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András