fejlec

Természetközeli sporttábor

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Augusztus 14-től 19-ig a Tisza-tó környékén táboroztunk. Ellátogattunk a Szalajka- völgybe, ahol erdei kisvasúttal utaztunk, megtekintettük az istállóskői ősember barlangot, a Fátyol-vízesést, a szabadtéri múzeumot. Megismerkedtünk a környék növény- és állatvilágával, az emberek mesterségeivel. Kerékpártúrán vettünk részt. Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrumban a Tisza-tó növény és állatvilágával ismerkedtünk meg. Megtekintettünk a tó életéről egy 3D-s kisfilmet, hajókiránduláson vettünk részt, a környékbeliek életébe pillanthattunk be a halászati kiállítás és a tájház segítségével, vízi kalandparkban próbálhattuk ki ügyességünket. Tiszafüreden a Kalózsziget Kalandparkban tettük próbára magunkat. Sarudon GPS-es gyalogtúrán versenyeztünk, vízi spotpályán játszhattunk, tavi kagylót gyűjtöttünk, sportjátékokat és kvízjátékokat játszottunk. A csillagos égbolt titkaiba is bepillantást nyertünk. Noszvajon megnéztük a De La Motte-kastélyt és annak gyönyörű parkját. Az időjárás miatt az egri kirándulás helyett Gyöngyösön a Mátra Múzeumba látogattunk el, ahol a helytörténeti- és vadászati- kiállítás mellett ásványtani és természettudományi tárlatot is megnéztünk.

 

A természettudományi kiállítás középpontjában egy közel 15 méter magas épített kocsánytalan tölgyfa áll. Egyben ez a fa határozza meg a kiállítás központi gondolatát, az élővilág szintezettségének bemutatását. A kiállítás látványelemei között látható 24 dioráma, az élővilág és környezete kapcsolatának szemléltetésére, és a rendszertani egységek, ahol a hazai fajok mellett más földrészek élővilágának reprezentánsaival is ismerkedhettünk meg. A felsoroltak mellett, tudománytörténeti bemutató, valamint növény- és állatélettani, szervezettani tablók is megtekinthetők.

 

Jó hangulatban teltek a napok, nem volt időnk unatkozni. A tábor első felben meleg, strandidőnk volt, hétfőtől az eső kisebb-nagyobb intenzitással átírta a tervezett programokat.

 

Jó lenne, jövőre is hasonló táborban résztvenni.

 

További képekért kattintson ide.

Menük

Pályázatok


NFU ESZA Széchenyi Terv európai iskolagyümölcs-program

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája

Cím: 6000 Kecskemét, Forradalom u. 1.

Telefonszám: 76/488-762 Tel. és fax: 76/508-309

E-mail: moraisk@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András