fejlec
BEMUTATKOZÁS
 

A Móra Ferenc Általános Iskola Kecskemét egyik városrészében, a Széchenyivárosban található.1978-ban épült, 16 tantermes általános iskola, mely az évek során sokat változott, szépült. Szép környezetben, családias, gyermekközpontú légkörben folyik a nevelő-oktató munka. Tapasztalt, szakmailag jól felkészült pedagógusok személyre szabottan végzik a tanulók képesség- és készségfejlesztését. Alsó tagozaton 1-4. osztályig egy tanító néni tanít. Délelőtt tanítás van, délután pedig napközis foglalkozás keretében játszanak, tanulnak a gyerekek. Napközis csoportjaink rendszeresen látogatják a városi mozi- és színházi előadásokat. A gyermekek angol és német idegen nyelvet tanulnak. Az informatika oktatása már alsó tagozaton elkezdődik két jól felszerelt számítástechnika szaktanteremben. A mindennapos testnevelés keretében első osztálytól néptánc oktatás folyik a Kecskemét Táncegyüttes néptánc tanáraival. Az egyénre szabott fejlesztést, a felzárkóztatást két gyógypedagógus segíti. Tanulóink megalapozott tudást kapnak a sikeres továbbtanuláshoz. Felvételi előkészítőt tartunk magyar nyelv és irodalomból illetve matematikából. Számos pályázat segíti a képességfejlesztést, tehetséggondozást.

 

20170224_105403_kerekNagy hangsúlyt fektetünk iskolánk hagyományainak megőrzésére:

 

Szakköreink változatosak: angol, német, informatika, matematika, tűzzománc, rajz, modern tánc. Nagyméretű tornatermünk kiválóan alkalmas az iskolai sportkörök szervezéséhez, mint például: kosárlabda, asztalitenisz, művészi torna, labdarúgás, atlétika, diáksport. Intézményünk a Bozsik programhoz csatlakozva bázisiskolája lett a labdarúgó utánpótlásnak.

 

20161024_080701_kerekKiemelt projektjeink:

 

A művészeti nevelést, képességfejlesztést a szentesi Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola kézműves tanszaka támogatja. Az M. Bodon Pál Zeneiskola kihelyezett tagozatán hegedülni tanulnak gyermekeink. Nyári táboraink változatosak: Parádon, az Erzsébet tábor helyben és Zánkán várja tanulóinkat. Az iskolai könyvtár lehetőséget biztosít az olvasáson túl az internetes búvárkodásra is. Diákönkormányzatunk változatos, színes programokat szervez a tanulóink részére. Iskolánk alapítványa, a Móra Ferenc Iskoláért és Diákjaiért Alapítvány. Támogatást nyújt osztálykirándulások, versenyek, programok megtartására. Adószáma: 18351088-1-03

 

Nagy hangsúlyt helyezünk a szülőkkel való kapcsolattartásra, hisz a velük való szoros együttműködés alapja a tartalmas, színvonalas iskolai munkánknak. Iskolánk előminősített Referencia intézménnyé vált jó gyakorlatai megtartása által. Az érdeklődők számára jó böngészést kívánok honlapunkon.  

Kecskésné Marthi Mariann

tagintézmény-vezető


NFU ESZA Széchenyi Terv európai iskolagyümölcs-program

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája

Cím: 6000 Kecskemét, Forradalom u. 1.

Telefonszám: 76/488-762

E-mail: moraisk@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András