fejlec

A mesék világába kalandoznak a Móra Ferenc Általános Iskolában

 

A Móra Ferenc Iskoláért és Diákjaiért Alapítvány vissza nem térítendő támogatásban részesült „A hazai és a határon túli művészeti tehetséggondozó programok támogatása” pályázati konstrukció keretén belül. A támogatott program azonosító száma NTP-MŰV-20-0006, a támogatás mértéke 1.000.000 Ft.

A Móra Ferenc Általános Iskolában megvalósuló, „Mesevilág” címet viselő tehetségműhely célja, hogy a gyermekeket a mesék világán keresztül vonja be a nem hagyományos tanulási formákba, kialakítsa bennük a színházba járás igényét, színházszeretővé, színházértővé nevelje őket, miközben a különböző társadalmi háttérrel rendelkező gyermekek integrációját is elősegíti.

A tehetségműhely foglalkozásain résztvevő 12 tanuló Berg Judit: Rumini c. meséjét dolgozza fel, a színházi alkotófolyamat összetevőinek megismerésével. A foglalkozások során a tehetségígéretek Szegvári Júlia színművész és Tomek Mária pedagógus vezetésével a kiválasztott meséhez szöveg- és forgatókönyvet írnak, jelmez-, díszletelemeket készítenek, leforgatják a bemutatásra kerülő szereplőábrázolásokat és meserészleteket.

Ellátogatnak a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházba, valamint a budapesti Kolibri Gyermek és Ifjúsági Színházba. A kulisszajárások során megtekintik a különböző tárakat, a jelmezek, bajszok, parókák által egy-egy szereplő „bőrébe” is belebújhatnak. A Bajor Gizi Színészmúzeumban a Kulisszák között című állandó kiállítás keretében a színházi alkotófolyamatot ismerik meg. A tehetségműhely 2021. júniusában egy rendhagyó előadással zárul, videófelvételekés élőszereplős jelenetek kombinálásával létrejött szereplőábrázolást és mesefeldolgozást láthatnak a nézők.

 

A pályázat a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.

 


NFU ESZA Széchenyi Terv európai iskolagyümölcs-program

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája

Cím: 6000 Kecskemét, Forradalom u. 1.

Telefonszám: 76/488-762

E-mail: moraisk@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András