fejlec

“NÉPEK KARÁCSONYA”

Idegen nyelvű témahét 2016. 11. 30-12. 02.

 

Az idegen nyelvű témahét iskolánkban csak 11. 30-án kezdődött, már egy héttel korábban nagy volt az izgalom. Ekkor húzták ki az osztályok annak az országnak a nevét, amelynek karácsonyi szokásait, ételeit egy adventi naptár keretében mutatták be. Külön érdekesség, hogy a legtöbb osztály az adott nyelven írta le a “Csendes éj” kezdetű, német területről származó dalt.
A színes plakátokról megtudhattuk, hogy a Mikulás, Jolopukki, Nikolaus, Santa Claus, Fagy apó, Bablo Natele mikor viszi az ajándékokat, hol van Betlehem, ki állította fel az első jászlat, hogy hívják lengyelül a betlehemi csillagot, hol készítenek Luca széket?

 

Németórákon Németország, angolon az Egyesült Királyság, magyar, történelem, környezet, énekórákon az adott ország szokásairól tanultunk. Matematikán fenyőfát tükröztek, hittanon adventi koszorút készítettek, testnevelésen Mikulásfutást rendeztek. Még Magyarország – Kanada floorball bajnokságon is szurkolhattunk.

 

A megnyitón Lakos Imre tanár bácsi mutatott be rövid összeállítást a nemzetközi ünneplésről. Könyvtárosunk, Klári néni “Karácsonyi csemegék” címmel kiállítást rendezett. A hét legnépszerűbb eseménye az adventi kézműves délután volt. A saját készítésű tárgyak mellett kreatív ajándékokat is vásárolhattunk. A változatos programok aktív részvételre késztették tanulóinkat. A hét lezárásaként-színvonalas műsor keretében gyújtottuk meg a második adventi gyertyát.

Bozóné Wolf Katalin

 


NFU ESZA Széchenyi Terv európai iskolagyümölcs-program

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája

Cím: 6000 Kecskemét, Forradalom u. 1.

Telefonszám: 76/488-762

E-mail: moraisk@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András