fejlec

Fitt und sportlich

 

2015. május 22-én tartotta iskolánk TÁMOP 3.1.4. projektzáró délutánját. Több mint három hétig dolgoztuk fel az 5.b osztály németes csoportjával a “Fitt und sportlich” témakört. Munkánkba igyekeztünk más osztályokat, tantárgyakat, sőt az angolul tanulókat is bevonni.

A záró műsort 13.30-kor Haydn Szerenádjának hangjaira Almásiné Iványosi-Szabó Mariann tanító néni kis művészi tornásai nyitották meg. A német és magyar nyelven is elhangzó tájékoztató után megkezdődött az izgalmas verseny a három csapat között.. A hat feladat megoldása során a tanulók a testrészekről, testápolásról, egészséges élelmiszerekről, és életmódról, sportágakról, híres magyar és német sportolókról, a labdarúgás szakkifejezéseiről szerzett ismereteiket mérhették össze német nyelven. A megoldást az 1. és 2. osztályos szakkörösök és a 3. a mozgásos, táncos előadása is segítette, amit Drozdik Attiláné, Ildi néni hegedű és citerajátéka kísért.

 A megoldások elbírálását szigorú zsűrire bíztuk. A hátteret a tanulók nyelvi feladatlapjai, és Anita néni rajzóráin készült alkotások díszítik.

A közel egy órás versenyt Ferenczi Tamás 7. osztályos tanuló magyar és német sportolókról készített Power Point bemutatója színesítette. A közönséget Marcsi néni és Imre bácsi rövid kvíz kérdései vonták be a játékba. Az eredményhirdetés után az új erőre kapott “das kleine Küken Piep”-kitartó edzések után- legyőzte ősellenségét. A vidám hangulatban záruló vetélkedőt sportversenyek követték  Ákos bácsi és Norbi bácsi vezetésével.

Projektünk legnagyobb előnyének azt tartom, hogy a nyelvi ismeretek elmélyítése és a sport iránti érdeklődés felkeltése mellett sikerült a kevésbé aktív tanulókat is aktív közreműködésre ösztönözni. Köszönöm mindazok segítségét, akik segítettek a megvalósításban.

 

Bozóné Wolf Katalin
német nyelvtanár

 

DSCF4327

A további képekért kattintson ide.


NFU ESZA Széchenyi Terv európai iskolagyümölcs-program

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája

Cím: 6000 Kecskemét, Forradalom u. 1.

Telefonszám: 76/488-762

E-mail: moraisk@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András