fejlec

tamop

Márton napi projekt

Iskolánkban már hagyománnyá vált, hogy Márton napján kis lampionokkal, énekszóval körbejárjuk az épületet. Ez a kedves szokás Németországból ered, de intézményünkben nem csak a német nyelvet választók készülnek izgatottan erre a napra.

Idén a TÁMOP 3.1.4 keretében október 10-től november 11-ig tartó projekttel készültünk a nagy napra. A készülődésben az iskola apraja-nagyja részt vett. Nem csak németórákon ismerkedtünk Szent Márton életével, a naphoz kapcsolódó népszokásokkal, hanem olvasás, matematika, énekórákon is a témakörhöz kapcsolódó feladatokat oldhattak meg a tanulók. November 11-én, a záró ünnepségen magyar és német nyelven, harmonika és citera kísérettel csendültek fel a dalok, táncra perdültek a kis lábak, kigyúltak a technika órán készült lampionok, kiállításunkon megcsodálhattuk a rajzórán és művészeti foglalkozáson készült műveket.

Így nem csak idegen nyelvi és anyanyelvi kompetenciájukat, de esztétikai érzéküket, mozgás koordinációjukat, kulturális és szociális kompetenciájukat, kézügyességüket és kreativitásukat is fejleszthették tanulóink.

Érdemes volt ennyit készülni erre a napra? Nézzük meg a fényképeken mosolygó, lelkes gyerekarcokat.


NFU ESZA Széchenyi Terv európai iskolagyümölcs-program

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája

Cím: 6000 Kecskemét, Forradalom u. 1.

Telefonszám: 76/488-762

E-mail: moraisk@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András