fejlec

Logikaland Kuvikkal a Móra Ferenc Általános Iskolában

 

A Móra Ferenc Iskoláért és Diákjaiért Alapítvány vissza nem térítendő támogatásban részesült „A hazai és határon túli köznevelési intézményekben, iskolai rendszerű szakképzést folytató intézményekben működő komplex tehetséggondozó programok támogatása” pályázati konstrukció keretén belül. A támogatott program azonosító száma NTP-KNI-20-0040, a támogatás mértéke 800.000 Ft.

 

A Móra Ferenc Általános Iskolában megvalósuló, „Logikaland Kuvikkal” címet viselő gazdagító program a matematikai-logikai, a természeti, a nyelvi és a térbeli-vizuális tehetségterületek tevékenységeit összekapcsoló komplex tehetséggondozó program. Kiemelt célja, hogy gazdag tanulási környezetben játékos problémahelyzetek, öntevékenységet megerősítő tanulási szituációk, kooperatív játékok megvalósításával fejlessze a tehetségígéretek feldolgozási képességeit, a Kuvik matematikai képességfejlesztő eszköz alkalmazásával.

 

A Bácsiné Kiss Borbála és Petrovszki-Lajszkiné Veres Krisztina pedagógusok által vezetett foglalkozások a gyermekek alapvető tevékenységére, a játékra építenek. A résztvevő 12 tehetségígéret megtapasztalja a Kuvik matematikai képességfejlesztő eszköz sokoldalú alkalmazási lehetőségeit. Megismeri közvetlen környezetét, annak formáit, színeit a Kuvik doboz játékos felhasználásával. A napóra, a madáretető, a homokóra, a festőpaletta elkészítése, az évszakóra színezése, a kavicsfestés során változatos vizuális technikákat alkalmaznak. Részt vesznek a Hanga István órásmester által tartott múzeumpedagógiai foglalkozáson, illetve a Vadasparkban tesznek kirándulást. A program kiegészítő tevékenységeként logikai játékot szervezünk a tehetségígéretek szüleinek bevonásával. A játék egy-egy állomásáról egy-egy Kuvik feladat sikeres megoldásával mehetnek tovább a szülő-gyermek párosok. A tehetségműhely 2021. júniusában kiállítással zárul, ahol a gyermekek alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

 

A pályázat a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.

 


NFU ESZA Széchenyi Terv európai iskolagyümölcs-program

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája

Cím: 6000 Kecskemét, Forradalom u. 1.

Telefonszám: 76/488-762

E-mail: moraisk@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András