fejlec

Clipboard01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SZAKMAI BESZÁMOLÓ

EGÉSZSÉGNAP

2015.09.28. – 2015.09.30.

 

Beszámoló az elvégzett tevékenységekről:

Mind a három napot 5 perces zenés tornával kezdtünk, melyen a gyerekek és a pedagógusok együtt tornáztak.

 

Első nap:

Ezen a napon a Pécsi Élményzóna Egyesület vezetője – Horváth András – játékos, sportos feladatokkal örvendeztette meg a gyerekeket. Négy féle feladatot kellett megoldaniuk a gyerekeknek. Az első feladat hevedereken való függeszkedés, mászás volt. Ez nagy ügyességet, odafigyelést igényelt.

A következő feladat “mocsárjárás” volt. Itt nagy szerepe volt az egyensúlyérzéknek és az ügyességnek, az együttjátszani tudásnak.

A harmadik feladat: bekötött szemmel való tájékozódás, úgy, hogy egy másik tanuló adja az instrukciókat. Itt számokat kellett megkeresni és összerendezni. Ez a feladat nagy odafigyelést igényel.

A negyedik feladatban mozgó ugráló kötélen kellett átbújni, úgy, hogy ne érjenek hozzá. Ha valaki hozzáért, akkor elölről kellett kezdeni a versenyt. Itt is nagyon oda kellett figyelni, óvatosan mozogni a siker érdekében.

A verseny után eredményhirdetés következett illetve a nyertesek jutalmazása is megtörtént.

 

Labdákat, tollas ütőket, ugráló-köteleket kaptak a díjazott csoportok.

Ezen a napon a gyerekek egészséges tízóraiként joghurtot, müzlit, gyümölcsöt kaptak.

 

A második nap meghívott előadók tartottak tanácsadást a felsős tanulóknak. A gyerekek érdeklődve hallgatták a kozmetikus /Varga Ferencz Ágnes/, a szájhigiénés /Benedekné Négyesi Hajnalka/ és a dietetikus /Banó Judit/ tanácsadását. Nagyon sok jó ötletet, tanácsot, útmutatást kaptak hogyan kezeljék a most éppen változó bőrüket, hogyan táplálkozzanak egészségesen, és mit nem szabad enniük, inniuk, és ezek után hogyan ápolják fogaikat, szájukat.

A kecskeméti Néptáncegyüttes tagjai a táncot, mint mozgásos tevékenységet népszerűsítették tanácsadásukkal, bemutatójukkal.

Boronkay Péter, Európa-, és világbajnok paratriatlonista a 4. állomásként az egészséges életmód egyik fontos meghatározójáról, a mindennapos mozgás a sport, testedzés rendszerességéről, az egészséges sportolás fontosságáról tartott tanácsadást a gyermekek részére. Elhozta versenykerékpárját, érmeit megmutatni. Nagyon érdekes beszámolót tartott; a gyerekek kérdezhettek, kézbe vehették érmeit, kipróbálhatták kerékpárját, megnézhették versenyruházatát.

Az alsó tagozatos tanulók a Gyógyító bocsok elnevezésű szervezet segítségével az egészséges életmódot népszerűsítették játékos tevékenységekkel. Az általuk biztosított mentőautót és annak felszerelését tekinthették meg a tanulók. Beszéltek a mentőautóban található eszközök használatáról, szerepéről. Tanulságos, érdekes vendégelőadást tartottak a gyerekeknek. Iskolánk védőnője előadásokat tartott a tisztaságról, a száj- és fogápolásról, táplálkozásról a gyerekeknek.

Ezen a napon egyik feladata az volt, hogy a gyerekeknek egészséges tízórait kellett hozniuk és e mellé még kaptak nyers zöldségeket, gyümölcsöt. A behozott egészséges ételekre pontot kaptak a gyerekek, amelyet a vetélkedőnél beszámítottunk.

 

A harmadik napot az iskolai egységes tornapólók kiosztásával kezdtük. A gyerekek nagy örömmel, boldogan öltötték magukra a vadonatúj iskolai pólókat, amelyben a nap hátralévő részét töltötték. Az órák közötti szünetben a gyerekek szőlőt, banánt, narancsot, almát, szilvát, körtét ettek, de többféle müzlit és joghurtot is megkóstolhattak. Nagy sikert aratott a Norbi Update típusú egészséges főétel/ebéd. Délutánt vetélkedőket tartottunk.  Külön az alsó és külön a felső tagozat osztályainak számára. A felsősöknek szellemi, az alsósoknak sport vetélkedőt tartottak a kollegák. A vetélkedők végén eredményt hirdettünk: az első három helyezett egyénileg díjazásra került. Labdákat, pingpongütőket, tollas ütőket kaptak nyereményül. Az alsóbb évfolyamokon, osztályszinten nyerték a sporteszközöket.

A felsősök a vetélkedőn narancsot, müzlit kaptak ajándékba.

 

A programokon 250 gyermek, 20 pedagógus vett részt.

 

Kecskemét, 2015.09.30.

 

 

Dr. Ferenczné Csontos Gabriella

szakmai megvalósító

 

 

Menük

Pályázatok


NFU ESZA Széchenyi Terv európai iskolagyümölcs-program

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája

Cím: 6000 Kecskemét, Forradalom u. 1.

Telefonszám: 76/488-762 Tel. és fax: 76/508-309

E-mail: moraisk@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András